Over ons

Air-Well is een vakspecialist op het gebied van accessoires en benodigdheden voor onder andere sauna’s, fitnesscentra, winkels, hotels, zwembaden en stoombaden. Bij het bedrijf, dat is gevestigd in het plaatsje Ees, kunt u terecht voor alle benodigde producten, adviezen en diensten. Heeft u of beheert u een wellnessresort, sportschool of saunacomplex, dan is Air-Well een uitstekende partner.

Finse sauna

Iedereen is wel bekend met de ontspannende werking van de sauna. In een warme, droge omgeving is het heerlijk om te ontspannen. De sauna is van origine Fins en is geschikt om uit te rusten of te ontspannen na een zware werkdag of werkweek. De temperatuur en luchtvochtigheid speelt in de sauna een grote rol.

Over het algemeen zijn de temperaturen in de sauna zeer hoog, variërend van ongeveer 80°C tot 120°C. De luchtvochtigheid is daarentegen laag. Door middel van opgieten wordt de temperatuur en luchtvochtigheid geregeld. Met onze opgietmiddelen krijgt u tevens een lekkere geur in uw sauna.

Turks stoombad

In tegenstelling tot de sauna, is de luchtvochtigheid in het stoombad juist erg hoog. Vaak loopt die op tot wel meer dan 90%. De temperatuur is wat lager dan in de sauna, namelijk zo’n 40°C tot 50°C. Door de hoge luchtvochtigheid is het echter ook in het Turks stoombad zweten geblazen! Dat is heerlijk ontspannend én reinigend!

Door middel van geursystemen met verstuivers, kunnen ook in het Turks stoombad etherische oliën worden verspreid. Hierdoor komen heerlijk ontspannende aroma’s, zoals bijvoorbeeld dennengeur of menthol, vrij.

Contact

Wenst u meer informatie over ons of onze producten?
Neemt u dan contact met ons op middels e-mail: info@air-well.nl of tel. 06-23563515.